Yvonne logo

Proclamatie

Wij, H.D.H. Prinses Yvonne 1e, Prinses der Olijkers, bij de gratie van de raad en onderdanen, beschermvrouwe der zieken en ouderen, Groothertogin der twee molens en één kade, en omstreken, ………… enzovoort, enzovoorts, zeggen u Alaaf.

Onder dankzegging voor het in ons gestelde vertrouwen declameren wij het volgende:

1. Weinigen zullen hebben verwacht dat ik hier als uw prinses zou staan, Voor mij ook een verrassing en best spannend, laten we maar snel aan het feesten gaan.

2. Ook al zit het niet altijd mee in het leven, Blijf lachen en elkaar aandacht en liefde geven.

3. Ben je teleurgesteld of wellicht had je iets anders verwacht. Het antwoord van de ander is niet altijd wat je dacht.

4. Uw prinses heeft een hart van goud, in het dagelijks en gewone leven zorgt ze voor zieken, jong en oud.

5. Naar welke groepering of vereniging dan ook, groot of klein, We gaan zeker proberen op tijd maar vooral altijd vrolijk aanwezig te zijn.

6. Sommige zeggen dat carnaval niet meer groeit, Wij zullen laten zien dat het bij de Olijkers in het Kabbelgat wel bloeit.

7. Na je geboorte ga je ook weer heen. Maak van je leven één feest, samen en niet alleen.

8. Hou het leuk en oordeel niet te snel over anderen. Kijk eens vaker in de spiegel want misschien moet je zelf wel veranderen.

9. Uw prinses drinkt soms rosé maar neemt toch liever bier, Maar ook met water of frisdrank heeft ze gewoon plezier.

10. Prinses Yvonne 1e wil graag dat u uw stappen gaat tellen, mail uw score geregeld door en ze zal u de hoogste score vertellen.

11. Het motto van H.D.H.Prinses Yvonne 1e, Prinses der Olijkers is, liever te dik in de kist,dan weer een feestje gemist!

Aldus gelezen en gedaan te Delft, de vijfde november tweeduizend en zestien. Hare Doorluchtige Hoogheid Prinses Yvonne 1e, Prinses der Olijkers.

yvonne

Beste Olijkers,

Nadat een aantal jullie van de schok zijn bekomen, is het tijd om mij even voor te stellen aan de mensen die mij (nog) niet kennen. Sommige herkennen mijn gezicht, maar weten geen naam.

Dat is niet zo vreemd. Ik vier al jaren carnaval op de achtergrond bij de Olijkers. Mijn moeder zaliger zei altijd: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Dus werd ik heel goed in muurbloempje spelen.

Mijn naam is Yvonne Muusers en woon samen met voormalig Stadsprins Ronald v.d. Loos, moeder van Wendy en Scott en sinds kort super trotse oma van Macx.

Wat een beetje teveel wijn met je kan doen….. Niet lang geleden vroeg iemand wat ik heel graag zou willen en tot mijn eigen verbazing riep ik: “Prinses worden bij Olijkers”.  Natuurlijk kon dat niet.

Ik draag nooit jurken. Ik ben een levensgenieter, mijn garderobe en de weegschaal, vinden dat niet zo leuk. Ik heb constant ruzie met ze. We worden het samen maar niet eens.

Wijn drink ik als limonade en daar ga je vreemde dingen van zeggen. Blijkbaar had iemand mijn uitspraak gehoord en tot mijn verbazing stond het bestuur op de stoep. Na de gebruikelijke koetjes en kalfjes praat, kwam het hoge woord eruit. Of ik prinses van de Olijkers wilde worden.

Zo’n klein dikkerdje, wilde ze dat echt? Na veel wikken en wegen, heb ik ja gezegd en hoop dan ook stappen te gaan maken.

Dit zou wel eens een extreme make-over kunnen worden en leiden tot een wapenstilstand tussen mij en de weegschaal.

Met de vele polonaises zullen de kilo’s er wel afvliegen, de stappenteller zal het bijhouden. Lukt het niet dan hou ik vast aan mijn motto.

LIEVER TE DIK IN DE KIST, DAN EEN FEESTJE GEMIST.

Een driewerf alaaf.  Kom op nou