Nettie logo

Winnaar?

Heeft u van H.D.H Prinses Nettie de eerste, prinses der Olijkers de gouden schijf ontvangen, dan maakt u kans op een speciale prijs.

Plaats de schijf in de cd lade van uw pc of laptop en speel het filmpje af. U ziet tijdens het afspelen een nummer verschijnen. Noteer dit nummer en kijk of het overeenkomt met de nummers hieronder.

111

211

311

 

Heeft u het winnende nummer, neem dan contact met onze Hoogheid op de eerst volgende feestavond en zij garandeert u dat u de dag erna niet meer weet wat u gisteren gedaan heeft.

Vergeet niet uw winnende cd mee te nemen.

Gefeliciteerd

Gerard Blom ontvangt Kabbelgatse Onderscheiding "Hanger in Goud"

Mensen die een substantiële bijdrage hebben geleverd aan het Carnaval in 't Kabbelgat in het algemeen of voor hun vereniging in het bijzonder, dan wel op andere wijze zich verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen in aanmerking komen voor de hoogste onderscheiding: Kabbelgatse Onderscheiding "Hanger in Goud".

GerardOp vrijdag 8 januari werd Gerard Blom, meer dan 40 jaar lid van e.c.d.v. de Olijkers, onderscheiden met de Hanger in Goud, door Stadsprins Mark de 1e. Deze speciale onderscheiding, waar er jaarlijks maximaal 2 van worden uitgegeven, heeft een zeer bijzondere waarde voor Gerard.

Vanaf zijn 16de actief in het carnaval, heeft hij zich jaren, als bestuurlsid van de Olijkers, verdienstelijk gemaakt voor het carnaval in Delft. Hij heeft vele legendarische feesten van de nodige muzikale ingredienten voorzien, als hoofd amusement. De waardering voor zijn inspanningen werden jaren geleden al bij de olijkers onderkent, door hem lid van verdienste te maken.

Naast zijn bestuursfunctie, is Gerard al sinds mensenheugenis mede drijfveer achter de kindercommissie. Met zijn ontembaar enthousiasme, heeft hij vele jeugdprinsen en prinsessen een geweldig seizoen doen beleven. De legendarische uitspraak: "Gas Willem, Gas! " en de vele kleine plagerijtjes zijn onvergetelijke herinneringen voor menig (inmiddels al volwassen) Jeugdhoogheid. ( Klik hier om de enorme lijst te zien)

Na  terugkeer in het bestuur van onze vereniging, is Gerard vorig jaar, na zijn aftreden, verheven in de stand Ere-Leden. Echter is hij momenteel nog steeds actief met zijn "Kindertjes". Iets wat hij nog heel lang hoopt te doen.

Gerard, wij hopen dat jouw inzet en enthousiasme een voorbeeld mag zijn voor andere carnavalisten.